keskiviikko 25. joulukuuta 2013

x-mas

Päätin koota tähän postaukseen mahdollisimman jouluset otokset, vaikkei mun jouluaatto mitenkään joulunen ollutkaan. Aamulla mentiin perinteisesti poikien kanssa mummolle joulupuurolle ja kotiin tultua jaettiin ne pari pientä pehmeetä pakettia joita oltiin toisillemme ostettu. Mie en henkilökohtasesti mikään joulun ystävä oo, koska tulee nähtyä aina vaan hirveesti niitä negatiivisia puolia. Esimerkiks nyt taas muistuu kirkkaana mieleen kuinka vihaan joululahjojen saamista. En haluais pahottaa lahjan antajan mieltä, mutta koska en osaa valehdella, miun ilmeestä näkee heti jos en pidä lahjasta. Joululahjoista heijastuu myös vahvasti se, kuinka huonosti mun perhe oikeestaan tuntee mut. No, mutta ajatushan se kuitenkin on se tärkein. Olin edellisenä yönä koristellut piparkakkutaloa kolmeen asti yöllä joten olin ihan valmis nukkumaan menoon jo kahdelta, päätin siis nukkua pikku päiväunet. Illalla mentiin mummolle ja vaarille syömään, hautausmaakierrokselle ja mummolle käymään kahvilla. Päivä oli ihan älyttömän pitkä ja tän loppu-illan (ja yön) oon vaan istunut yksin täällä luolassa (jota vaatekomeroksi myös kutsutaan) koska kaipaan just nyt vähän omaa aikaa. Ei kyllä poikennut näin fiilisten kannalta millään tavalla normaalista päivästä, onneks joulu on vaan kerran vuodessa!
Tein muuten lahjoiksi järkyttävän vuoren pipareita ja mausteisen glögijuustokakun kanelikermaruusuilla, jota päästiinkin vähän maistelemaan, oli hyvää :-)

2 kommenttia:

  1. onko tossa canon ef 50mm f/1.4 mitä eroja siihen 1.8? suositteletko?:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla itellä ainakin tuli sen jälkeen kun olin jonkun aikaa kuvannut ykskasilla katumus sitä kohtaan, että miksen ostanut heti suoraan yksnelosta. Toki se hintaero on tosi suuri, mutten oo katunu päivääkään parempaan vaihtamista, eikä harmita yhtään että toi ykskasi hajosi. Vähässä valaistuksessa noitten välisen eron kyllä huomaa heti, kun 1.4 valovoima on niin paljon parempi. Miulla ainakin 1.8 sahaili paljon enemmän (riippuu toki myös rungosta jonka kanssa kuvaa) ja ärsyttävämmin kun tää 1.4 ja onhan niitten rakenteessanin tosi suuri ero. 1.4 pysyy ainakin miun kädessä paremmin, koska se on rakenteeltaan niin paljon tukevampi verrattunu hepposeen ykskasiin. Toki 1.4 näyttää myös paremmalta, kun se ei ole niin muovinen :D Tykkään kanssa 1.4 bokehista enemmän ja tää nykynen on aika pitkälti syrjäyttänyt miun kaikki muut obiskat ja tää nykynen 50 millinen on miulla päivittäiskäytössä. Pakko ainakin suositella!:)

      Poista