sunnuntai 29. joulukuuta 2013

My year 2013

tammikuu Tammikuun alku oli pohjamudissa pyöriskelyä ja blogi'taukoa'. Miulla oli autokoulun ensimmäinen ajotunti (autokoulussa jota en koskaan suorittanut loppuun..), vietin liikaa aikaa abcllä notkuen itseasiassa joka viikko, salikärpänen puri miuta ja vietin monet tunnit aseman salilla, kokeilin myös elämäni ekaa kertaa ryhmäliikuntaa tanssin muodossa ja vihasin sitä. Ajoin ekaa kertaa jääradalla autolla ja värjäytin vaaleet raidat omiin hiuksiin. Koulu imi mehut aika totaalisesti ja olin väsynyt. Blogi täytti 2 vuotta.
helmikuu Helmikuussa sali-innostus jatkui, olin telkkarissa, opetin yhtä pientä ihmistä laskettelemaan, kuvailin Nooraa ja innostuin kuvaamaan enemmän jalustan kanssa, tein paljon kuppikakkuja ja koulu rasitti pääkoppaa, sillä se vei niin paljon omaa aikaa.
maaliskuu Maaliskuu alkoi talvileirille lähdöllä junnujen kanssa ja luultiin että kuollaan kylmyyteen, maaliskuussa käytiin myös Siirin kanssa Kuva&Kamera-messuilla Helsingissä. Mukaan mahtu myös flunssaa, kiirettä, objektiivin hajoaminen ja uuden osto, synttärikakun leipomista, Nannen ja Jennan 17v synttärit, amisaikani ensimmäinen näyttö josta sain kolmosen, pitkään odotettu Justimusfilmsin keikka ja kaiken kruunasi taas eturivi. Annika piristi mua meillä ja valvottiin koko yö syöden suklaamoussea. Koulu rullaili tosi hyvin.
huhtikuu Huhtikuussa meidän piti tehdä koulussa esitelmää Rossosta ja perehdyttiin Rossoon omien makunystyröiden kautta, kuvailin sulavaa talvea, juhlittiin kahdet yllärisynttärit samana iltana, olin Veikon Maljassa valokuvaamassa kisoja ja meidän junnut sijottu hyvin SM-tietokilpailussa sekä leffailin Nannen kanssa. Koin myös uskomattoman illan Vappugospelissa taas eturivistä käsin ja näin miun suosikkibändiä pitkästä aikaa.
toukokuu Toukokuuta odotin varmaankin kaikista eniten, sillä 5. päivä mie saavutin maagisen 18 ikävuoden rajapyykin ja siitä se alamäki sitten lähti...tuli hölmöiltyä, mutten kyllä vaihtais hetkeäkään! Tuli siis juhlittua aika paljon. Brädi oli keikalla täällä tuppukylässä ja pitihän sekin katsastaa. Lisäks kokkailin aina vaan useammin extemporee & enimmäkseen Nannelle ja Saralle. Marikki vietti omia synttäreitään kotona kipeänä ja me tehtiin yllätyshyökkäys niille kotiin porukalla onnitellaksemme sitä. Vietettiin liikkapäivä Repovedellä luokan kanssa ja nyt taas muistin kuinka rakastankaan kulkee luonnossa ♥
kesäkuu Kesäkuun alussa oli päättärit ja että muuten olikin hauskaa! Miun veljellä oli valmistujaiset ja tein sen juhliin tarjottavat. Heti kuun alussa alkoi myös kuukauden kestävät kesätyöt. Työt vei suurimman osan ajasta, koin sydänsuruja, kuvailin Marikin ja Henkan kanssa ja vietin juhannuksen astetta isommalla porukalla Hiidensaaressa ja toukokuiset crocksit jalassa taivalletut  'me eletään vain kerran'-laatuiset retket sai jatkoa ja muistelen niitä tänäänkin hymyssä suin.
heinäkuu Heinäkuu alkokin perinteisellä junnujen koulutusleirillä joka kanto tänä vuonna nimeä Tulihaukka. Päästiin Millan kanssa leirin ohjelmatoimistoon töihin, joka tarkotti monen monia päiväunia teltassa ja pitkiä taukoja. Muiden vapaa-aikana me sitten oltiinkin töissä, järjestettiin mm. leirikaste, olympialaiset, korikiipeilyä ja sankoruiskun SM. Tajusin taas leirillä kuinka yks suuri perhe oikeestaan ollaan. Heinäkuu piti sisällään myös Haaviston kylätanssit joissa Uniikki esiinty, oltiin myös Orimattilassa perhetutuilla käymässä jotka siis asuu Tartossa mutta oli kesällä käymässä Suomessa. Tää pikkunen kylä koki ison kolahduksen ja tuli itkettyä paljon. Vietettiin hyvää aikaa Helsingissä Nannen kanssa. Nooralla ja Iikalla oli rippijuhlat ja kuvailin niille rippikuvia. Sini täytti myös vihdoin 18 ja sitä juhlistettiinkin isolla porukalla ja tein myös ällömakean kakun joka leikatessa näytti ihan jenkkien lipulta! Synttäreiden jälkeisenä aamuna lähdettiin poikien ja Nooran kanssa Särkänniemeen väsyneissä tunnelmissa ja en voi valittaa, etteikö olis ollut hyvä reissu! Pidettiin Marikin kanssa lettukestit ja heinäkuussa varattiin myös miun ja Nannen äkkilähtö Turkkiin.
elokuu Elokuussa alko taas koulu, mutta tällä kertaa oltiin koulussa vain yksi päivä ja siitä siirryttiin taas kahdeksi viikoksi lomailemaan. Vietettiin yhtenä yönä aikaa Kausalan katoilla ja lisäksi vietin salaisia pakkailupäiviä kotona. Meidän Turkin reissu oli salaisuus, koska tarkotus oli lähteä ihan hissukseen etelän lämpöön. Me kyllä paljastuttiin, muttei ihan kaikille. Elokuussa voitin myös VIP-sohvan Summer Heat-bileisiin ja lähettiinkin Helsinkiin sitten juhlimaan poikien kanssa ja samana yönä lentokone nousi pilvien päälle kohti Alanyaa.
Elokuu oli varmaan koko vuoden paras kuukausi, koska mikäpä nyt voisi voittaa ulkomaan matkaa parhaan ystävän kanssa? Matka oli niin unohtumaton, että nauretaan edelleen usein kaikelle mitä siellä tapahtui ja iloitsen usein siitä, miten stressittömäksi uus ilmapiiri miut teki. Ajoin scootyllä hiukset hulmuten pitkin rantakatua, sain monenmonta kukkaa ja liikaa huomiota, tein juttuja joita ei Suomessa tule tehtyä niin usein, ihailin palmuja, nauroin, kiipesin kielimuuria pitkin ja lilluin kaksi tuntia meressä nousematta sieltä ollenkaan pois.
Sain sieltä yhden ystävän jonka kanssa tulee juteltua vieläkin. Leivoin paljon ja olin joka vuotisilla Inksan palokuntajuhlilla. Ikävöin Alanyaa. Meillä alko työssäoppiminen ja tykkäsin miun työpaikasta tosi paljon.
syyskuu Syyskuussa oli vielä työssäoppimista ja kun TOP päättyi, en olisi millään halunnut palata kouluun. Sain näytöstä taas kolmosen ja kuun alussa elämä hymyili. TOPin vikalla viikolla hymyä ei kyllä enää havainnut, koin asioita joita en koskaan tahtonut kohdata, itkin paljon ja päivittäin menettämisen takia. Syyskuussa alotin myös pitkästä aikaa lenkkeilyn ja osallistuin uudestaan MPC:hen. Silloin oli myös paloasemalla avoimien ovien tapahtuma sekä junnujen Yö Paloasemalla-tapahtuma, jossa kykin keittiön puolella pitäen huolta siitä että lapset saa ruokaa oikeaan aikaan. Syyskuussa en muuten juonu tippaakaan alkoholia, enkä oo sen jälkeenkään juonut oikeastaan kunnolla ollenkaan.
lokakuu Lokakuun alussa koin riemua, sillä miun valokuva paistatteli päivän voittajana MPC:ssä, käytiin porukalla katsomassa Leijonasydän, mun punanen kynä katosi koulussa ja panikoin sen takia (onneks se löyty). Tää siksi, että se kynä merkitsee miulle turhankin paljon :D Lokakuussa pistin myös uuden kameran tilaukseen ja olin onnellinen uudesta perheenjäsenestä, nimittäin Canonin 7D:stä. Käytiin katsomassa Uniikin keikkaa Veturissa ja samalla uus runko koki ensimmäisen kuvausreissunsa. Ostin myös punaisen Vansin pipon joka näkyy edelleen useiten miun päässä ja kuulin pääseväni edustamaan koulua Taitaja2014-kilpailuihin. En nyt satu muistamaan oliko se syys- vai lokakuuta kun aloin käymään Nannen kanssa eri ryhmäliikuntatunneilla, mutta pointti oli että alkuvuoden vihan jälkeen opin rakastamaan ryhmäliikuntaa.
marraskuu Marraskuussa sekoiltiin kuvien muodossa ihan yhtä paljon ku ennenkii Saran ja Nannen kanssa, mutta tähän kollaasii niitä pääty vaan enemmän. Leivoin taas paljon ja olin ekaa kertaa palokuntaristeilyllä Tallinnassa. Olin neljättä kertaa Maata Näkyvissä-festareilla Turussa sekä näin puolen vuoden tauon jälkeen taas omaa suosikkibändiäni. Päällimmäisenä jäi varmaan mieleen päätyminen LZ7:in ja Remideen  instavideoihin ja onnenkyyneleet sen takia, koska olin niin yllättynyt. Muistan myös olleeni innostunut kylmäkkövuorosta koulun ravintolassa. Marraskuussa onnistuin saamaan neljä lippua Cheekin Olympiastadionin keikalle ja olin innoissani siitäkin.joulukuu 1 Joulukuussa pikkujouluilin ensin hälärin jouluissa ja sitten junnujen jouluissa. Ekojen pikkujoulujen jatkot oli myös jees. Joulukuussa koristeltiin Riinan kanssa koulun suurkeittiöllä satoja joulupiparareita, tehtiin Siirin ja Hennan kanssa koulussa vaaleanpunanen kermamonsteri, tein joululahjaksi juustokakun ja piparitalon, josta oon itekkin melkosen ylpeä. Aika hyvä leivontasaldo siis. Joulu ei ollut ihmeellinen eikä se miltään joululta tuntunutkaan. Joulukuun eka viikko oli koko kuukauden paras, sillä sen vietin melkein kokonaan Saksassa. Kymmeniä kokkiopiskelijoita väsäämässä yhdessä juhlavaa jouluruoista koostuvaa lounasta, parhautta ♥ Uusia ystäviä ja tuttuja ja yks syy lisää odottaa ens vuotta, nimittäin Elocassin jatkumista!

Vuosi 2013 oli se, jolloin miusta tuli lain mukaan aikuinen, vaikken aio kyllä aikuistua koskaan tai pitkään aikaan. Tutustuin paremmin vanhoihin ystäviin ja kavereihin sekä pystyin vihdoin sanoa jonkun olevan miun paras ystäväni. Pyrin taas tulemaan enemmän ulos miun kuoresta, rohkaistuin asioissa ja koin pettymyksiä pettymyksien perään. Koin muutamaan otteeseen onnen kyyneleet ja toisinaan itkin niin paljon, etten saanut henkeä ahdistuksen takia. Surin sellaisia asiota joita en ollut ennen joutunut suremaan ja näin elämäni ensimmäistä kertaa oikean tähdenlennon. Vietin edelleen paljon aikaa paloasemalla ja olin käynyt harkoissa 2. eniten koko vuonna. Panostin kouluun, kurkotin tähtiä ja saavutin niitä. Olin ylpeä itestäni mutta myös stressasin koko ajan enemmän ja enemmän. Rakastin nukkumista, mutten nukkunut melkein koskaan niin paljon kun kroppa vaati. Toteutin omia unelmia ja matkustin enemmän viimeisen puolen vuoden aikana kun koko 18 vuotisen elämäni aikana. Vuonna 2013 löysin uuden harrastuksen joka on ajoittain täyttä tuskaa, mutta treenin jälkeinen palkinto saa aina yrittämään seuraavalla kerralla parempaa tulosta.
Vuosi oli raskas, mutta mie selvisin siitä. Year 2014, Bring it on!

Uusi vuosi on seuraava juttu joka tähän vuoteen tulee kuulumaan, ja sen vietän Helsingin suunnalla! Lähdetään tänään Nannen ja Saran kanssa junalla kohti tota suurta ja ihmeellistä verrattuna tähän pikkukylään, johon oon jo liiankin tottunut. Vaihtelu siis virkistää! En vielä tiedä tuunko postailemaan siellä ollenkaan, mutta katsotaan :-)

Vielä yksi asia josta haluan mainita on se, että yllätyin ihan toden teolla siitä huomiosta jota sain miun kiusaamis-tekstistä. Moni on jo tähän päivään mennessä tullut sanomaan, varsinkin fb:n puolella, kuinka ne on itkeneet sen tekstin takia. Tottakai oon onnellinen siitä, että asia on mennyt perille ja se on kolahtanut. Oon koko ajan vaan kiitollisempi jokaisesta viestistä ja lauseesta jotka miulle on sanottu ton kirjottamisen jälkeen, ne jotka on tsempanneet mua kaikin tavoin, Kiitos♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti