torstai 26. joulukuuta 2013

Hagen part5

1 Elocassin kolmantena päivänä oli se koko reissun tärkein juttu eli suurkokkauspäivä, jota varten oltiin tehty töitä jo kaksi päivää. Me siis valmistettiin lounasta monella tärkeelle ihmiselle mm. kaupungin varapormestarille ja muille arvostetuilla ihmisille. Se tuntu ainakin omasta mielestä tosi siistille, että ne oli meidän takia kutsuttu sinne ja me valmistettiin se ruoka ja he sitten arvioivat sen. 2 3 4 5 6 Tuun varmasti muistamaan vielä pitkään minkä kokoista brunoisekuutiota pääsin tekemään. Ensin tein ihan normia brunoisea, mutta opettaja pyysi tekemään vielä pienempää. Sittehän me tehtiin :D Ranskan meny koostu meriruutanasta ja kampasimpukoista kaffir-limen kera, ankkaa paistettujen tuoreiden viikunoiden ja perunasoseen kera pähkinäöljyllä höystettynä sekä jäliruoaksi suklaa-laavakakkua karvaan appelsiini"hillon" kanssa. (Ohjeet oli ranskan ja englannin sekoitus ja google-kääntäjä suomensi sanan 'coulis' laastiksi, joten en tiedä tarkkaan miksi sitä appelsiinihillon tai marmeladin tapaista nyt kutsuisi XD) 7 8 9 10 11 12 13 Olin aika suuresti mukana ton jälkiruoan tekemisessä ja kun muut ryhmät pääs maistamaan sitä, ne oli ihan myytyjä sen mausta. Toi kakku oli vähän saman tyyppinen kun suklaafondant, mutta me pakastettiin edellisenä päivänä sellasia suklaaneliöitä jotka sitten piilotettiin taikinan sisään ennen paistoa ja leivosta leikatessa sisältä valu sulaa suklaata, niin hyvää! Ton jälkiruoan takia yks brittipoikakin 'kosi' miuta keskellä keittiötä. Siitä sitten muodotukin koko jäljellä olevan reissun ajaksi yleinen läppä. Meille meinas tulla jopa muutamaan otteeseen avioero :-D 14 15 16
Välillä tein tosiaan ruokia ja välillä heiluin keittiön ja ruokasalin väliä kamera kourassa, sillä koko ajan ei ollut koko ryhmälle töitä. Työnteko meni jotakuinkin niin, että me katsottiin kun opettaja tahtoi itse tehdä. Mie ja yksi toinen meidän ryhmästä päästiin valmistamaan pääruoan perunasose haarukalla. Kyllä, tilsittiin se koko perunamäärä kahdella haarukalla, koska opettajan mielestä rakenteesta tulisi väärä jos sen tekisi esimerkiksi sähkövatkaimella...
Kun kaikki ruoat oli tehty, helpotus näkyi kaikkien kasvoilla. Toki oltiin tehty koko päivä töitä hyvällä fiiliksellä, mutta oli kiva kruunata päivä aplodeilla keittiön puolella. Chef kyllä tarjos kaikille olutta kahvikupeista kun viimeinenkin annos oli pöydässä, eli sitä vois verrata vaikkapa juhlamaljaksi. Kun ihmiset olivat syöneet lounaansa, me kaikki mentiin vielä vieraiden eteen esittelemään itsemme ja mistä maasta oltiin kotoisin. Esittelyn jälkeen mentiin vielä aulaan nappaamaan ryhmäkuva ja loppusiivoilun jälkeen päivä olikin pulkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti