keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Gingerbread House

Siinä day with me-videolla vilahti jonkin sortin karkkikasa, ja tähän se kaikki johti! Tein tosiaan isovanhemmille joululahjaksi tämmösen räpellyksen ja voin jopa sanoa olevani ylpee itestäni. Monen tunnin ja päivän uurastus palkittiin ja tuijottelin varmaan vartin putkeen vaan tota taloa yöllä kolmen aikaan kun sain ton valmiiksi :D Oli niin mahtava fiilis nähdä mummon ilostunut ilme kun ojensin talon silla aatto-aamuna mummolassa käydessä.
Innostuin ihan oudon paljon joulukuun alussa kaikista erilaisista piparitaloista ja silloin päätinkin, että haluun tehdä jonkun vähän erilaisen tönön niihin ainasiin sokerikuorrutehirviöihin verraten.
Surffailin ensin pari viikkoa kivoja kaavoja ja päädyin tollaseen perustaloon kuistilla höystettynä. Ikkunat tein sulatetuista punasista tikkareista ja taloa kiertävät jouluvalot sokerikonfeteista. Konfetit kiinnitin muuten yksi kerralaan pinsettejä apuna käyttäen, ja olipa muuten homma! Kuuseen tein paperista kaavat itse ja kuorrutin sen vihreellä sokerisitruunakuorrutteella. Pihatie on tehty ruskeesta pikeeristä ja piparinmuruista. Jos talon kuistille kurkistaa, voi nähdä sokerikuorrutteesta tehdyn ovikoristeen. Katon tein pätkiksistä ja smurffi-suklaatikuista ja siinä pikeerillä liimaillessa tais palaa pariin otteeseen ne kuuluisat hermotkin. Talon katon huipulle tein pikeeristä runsaan lumikuorman ja katon etureunaan pikeerillä myös pikkuisia jääpuikkoja. Lopuksi talo sai vielä pienen lumihunnun tomusokerista:-)

2 kommenttia: